FALLSKYDD SUREPLAY

från

LEKPLATSKONSULTEN

SUREPLAY safe and fun – platsgjutet fallskydd i gummi

SUREPLAY är rätt val för dig som vill ha marknadens ledande platsgjutna fallskydd. Den SUREPLAYs varumärke finner du i norra Europa och i ett växande antal länder. Vi är marknadsledande när det gäller manuellt installerade säkerhetsytor och vår starka position kommer säkerligen att möta dina krav på alla typer av installationer.

 Om du köper SUREPLAY kommer du alltid att vara säker på att få det bästa.

TEKNISK INFORMATION

Sureplay är ett två lagers sandwich system. Det undre elastiska lagret fungerar som stötupptagare. Tjockleken på detta lager bestäms av den kritiska fallhöjden. Detta lager består av polyuretan, bundet återvunnet gummi och fiber. Det övre lagret består av polyuretan bundet genomfärgat och UV-stabilt EPDM gummi. Systemet utförs normalt vattengenomsläppligt men kan även göras vattentätt för inomhusbruk.

 

INSTALLATION

Sureplay blandas på plats och läggs normalt på en underbädd av avjämnat bärlagergrus, men kan även läggas på befintlig asfalt eller betongyta. Om lagningar behöver göras pga vandalism eller utbyte av lekredskap kan tilltalande lagningar utföras på plats. Olika färger, former, mönster och iläggningar kan göras och här är det i stort sett bara fantasin som begränsar. Materialet erbjuder stor tillgänglighet för rullstolar.

FRIHET MED FÄRGER

SUREPLAY är i stort sett gränslöst i valet av färger, mönster och mixning. Standardkulörerna är inte mindre än 21 st. Det översta lagret av SUREPLAY är stabilt färgad med EPDM. När det gäller tekniska riktlinjer för installationer och olika fallhöjder se dokumentet om Fallhöjder SUREPLAY. SUREPLAY kommer att vara ett utmärkt val för alla lekplatser, multisport-anläggningar, löparbanor och arkitektoniska skulpturer. Bara din fantasi sätter gränsen för hur säker och roligt SUREPLAY kan vara!

STANDARD EN 1177

SUREPLAY är certifierad med EN1177 och i Sverige är detta SS-EN 1177. Denna europastandard antogs av European Committee for Standardization (CEN) 97-08-23 och gäller samtliga CEN-länder. Inom området lekredskap finns det speciella standarder när det gäller gungor, rutschbanor, linbanor, karuseller, vippgungor samt montering, underhåll och drift.

De svåraste skadorna som inträffar på lekplatser är skador på huvudet. Följaktligen har man prioriterat utvecklingen av ett kriterium för underlagsytor avsett för bedömning av underlagets förmåga att minska sannorlikheten för huvudskador.

Säkerhetskraven poängterar att underlaget skall vara fritt från skarpa kanter och utskjutande delar samt ej skapa ställen där kropp/kläder kan fastna. Underlagsmaterial skall anordnas med en skikttjocklek som med 20mm överstiger den tjocklek som laboratorieförsök har funnit nödvändigt för att uppnå den kritiska fallhöjden se Fallhöjder Sureplay. Vid lekredskap med en fri fallhöjd av mer än 600 mm skall hela islagsytan vara försedd med stötdämpande underlag.

TILLVERKNING & KVALITET

SUREPLAY är byggt fast med förstklassiga material såsom UV-stabilt EPDM-granulat. Det kommer från europeiska fabriker vilket ger kortare leveranstider och full säkerhet kring de kemiska aspekterna. Den stötdämpande granulatet kommer från optimerade produktionsanläggningar i Europa vilket vi funnit vara den ur miljösynpunkt bästa lösningen. Sist men inte minst har vi det viktiga limmet som binder samman granulatet som även detta kommer från Europeiska förstklassiga leverantörer.

Med SUREPLAY du kan lita på färgerna alltid kommer stämma eftersom vi använder ett olika lim för olika färgtyper. Detta kan kosta en bråkdel mer men ger anläggningen en långvarig fräschhet. Installatörernasom du kan möta på byggarbetsplatsen är alltid duktiga hantverkare som lagt många SUREPLAY-anläggningar.

 

Fallhöjdstabell Sureplay

Klicka på bilden

Fallhöjdstabell Sureplay

 

 

Genomskärning Sureplay

Klicka på bilden.

Sureplay Proplay Konstgräs genomskärning fallskydd