SUREPLAY:
NEW GENERATION

Sveriges bästa fallskydd blev precis säkrare och snällare mot vår miljö

Sureplay är för många det självklara valet av fallskydd. Sureplays unika
designmöjligheter, fallskyddsförmåga för lekplatser samt slitstarka underlag för sportanläggningar har gjort det till ett marknadsledande fallskydd.

Vi vill ständigt förbättra våra produkter och kan nu stolt presentera en helt ny generation av Sureplay. Nya Sureplay är fritt från SBR-gummi, mikroplatser och polyaromatiska kolväten. Dessutom har vi sett till att ytterligare förbättra fallskyddsförmågan för att ge barn en ännu säkrare lek.

Välkommen till en helt ny och banbrytande generation av Sureplay!

INFINERGY

En helt nyframtagen stöddämpning

Nya generationens Sureplay är bokstavligt talat genomarbetat ifrån grunden och upp. Under den fantastiska ytan av design-
möjligheter så finns vårt nyframtagna dämpningsmaterial: Infinergy.

Infinergy tillverkas i Tyskland av BASF i samverkan med Adidas. Det är helt fritt från SBR-gummi, mikroplaster och poly-
aromatiska kolväten. Infinergy ger Sureplay en lägre vikt och bättre dämpningsförmåga. Allt skapar en säkrare lek för barnen och ett större ansvar för miljön!

Infinergy läggs under toppbeläggningen och ger ett miljövänligt och säkert dämpningsskydd.

BÄTTRE PRESTANDA

  • Lättare material: sparar utsläpp och fraktkostnad
  • Kan läggas på viktkänsliga ytor som tak
  • Bättre stötdämpning än SBR, även vid högre fallhöjder

MILJÖ & HÅLLBARHET

  • Inga polyaromatiska kolvätenad
  • Inget SBR-gummi
  • Uppfyller EU-normer gällande fallskydd

LISEBERG

Vi har lagt Sureplay på Kaninlandet.

Färger i massor

Med SUREPLAY fallskyddsgummi från Lekplatskonsulten får du möjlighet att välja att blanda 24 olika färger.

Du kan även blanda till din unika färgblandning på din gummiasfalt i vår Color Mixer

Bara din fantasi sätter gränser för kreativiteten hos Sureplay. Du kan skapa färglandskap för lek som är helt banbrytande.

Se till att använda Sureplay för att skapa en lekyta som stämmer överens med dina val – utan att kompromissa!

Kika in mängder av referenser

Vi har en hel uppsättning av referenser som du kan kika in och få inspiration ifrån. 

Sureplay är ett helt fantastiskt material och det självklara valet för alla kreativa designers och arkitekter!

Fallhöjdstabeller, genomskärningar och schabloner

Vi har samlat alla våra tekniska dokument på en lättillgänglig plats. 

Se till att ladda ner all den dokumentation du behöver.

TEKNISK INFORMATION

Sureplay är ett två lagers sandwich system. Det undre elastiska lagret fungerar som stötupptagare. Tjockleken på detta lager bestäms av den kritiska fallhöjden. Detta lager består av polyuretan, bundet återvunnet gummi och fiber. Det övre lagret består av polyuretan bundet genomfärgat och UV-stabilt EPDM gummi. Systemet utförs normalt vattengenomsläppligt men kan även göras vattentätt för inomhusbruk.  

INSTALLATION

Sureplay blandas på plats och läggs normalt på en underbädd av avjämnat bärlagergrus, men kan även läggas på befintlig asfalt eller betongyta. Om lagningar behöver göras pga vandalism eller utbyte av lekredskap kan tilltalande lagningar utföras på plats. Olika färger, former, mönster och iläggningar kan göras och här är det i stort sett bara fantasin som begränsar. Materialet erbjuder stor tillgänglighet för rullstolar.

FRIHET MED FÄRGER

SUREPLAY är i stort sett gränslöst i valet av färger, mönster och mixning. Standardkulörerna är inte mindre än 21 st. Det översta lagret av SUREPLAY är stabilt färgad med EPDM. När det gäller tekniska riktlinjer för installationer och olika fallhöjder se dokumentet om Fallhöjder SUREPLAY. SUREPLAY kommer att vara ett utmärkt val för alla lekplatser, multisport-anläggningar, löparbanor och arkitektoniska skulpturer. Bara din fantasi sätter gränsen för hur säker och roligt SUREPLAY kan vara!

STANDARD EN 1177

SUREPLAY är certifierad med EN1177 och i Sverige är detta SS-EN 1177. Denna europastandard antogs av European Committee for Standardization (CEN) 97-08-23 och gäller samtliga CEN-länder. Inom området lekredskap finns det speciella standarder när det gäller gungor, rutschbanor, linbanor, karuseller, vippgungor samt montering, underhåll och drift. De svåraste skadorna som inträffar på lekplatser är skador på huvudet. Följaktligen har man prioriterat utvecklingen av ett kriterium för underlagsytor avsett för bedömning av underlagets förmåga att minska sannorlikheten för huvudskador. Säkerhetskraven poängterar att underlaget skall vara fritt från skarpa kanter och utskjutande delar samt ej skapa ställen där kropp/kläder kan fastna. Underlagsmaterial skall anordnas med en skikttjocklek som med 20mm överstiger den tjocklek som laboratorieförsök har funnit nödvändigt för att uppnå den kritiska fallhöjden se Fallhöjder Sureplay. Vid lekredskap med en fri fallhöjd av mer än 600 mm skall hela islagsytan vara försedd med stötdämpande underlag.

TILLVERKNING & KVALITET

SUREPLAY är byggt fast med förstklassiga material såsom UV-stabilt EPDM-granulat. Det kommer från europeiska fabriker vilket ger kortare leveranstider och full säkerhet kring de kemiska aspekterna. Den stötdämpande granulatet kommer från optimerade produktionsanläggningar i Europa vilket vi funnit vara den ur miljösynpunkt bästa lösningen. Sist men inte minst har vi det viktiga limmet som binder samman granulatet som även detta kommer från Europeiska förstklassiga leverantörer. Med SUREPLAY du kan lita på färgerna alltid kommer stämma eftersom vi använder ett olika lim för olika färgtyper. Detta kan kosta en bråkdel mer men ger anläggningen en långvarig fräschhet. Installatörernasom du kan möta på byggarbetsplatsen är alltid duktiga hantverkare som lagt många SUREPLAY-anläggningar.

sureplay_tagline_RGB_300

SUREPLAY FALLSKYDDSGUMMI

Platsgjutet fallskyddsgummi i gummiasfalt

SUREPLAY är rätt val för dig som vill ha marknadens ledande platsgjutna fallskydd. Vi är marknadsledande på platsgjuten gummi och vår starka position kommer möta dina krav på alla typer av installationer. När du köper SUREPLAY kan du vara säker på att få det bästa.

Fallskyddsgummi är en gummiasfalt som skyddar fall från lekplatser.